معرفی
درباره سخنران، آقای دکتر سلیمان پناه، و سخنرانیهای سایت
مباحث ارائه شده در این سایت از آثار کلامی و قلمی دکتر سیّد محمّد سلیمان پناه است، که بیشتر آنها در ونکوور کانادا برای آشنایی علاقمندان به اسلام و عرفان و فلسفه اسلامی طرح شده اند و به تحریر درآمده اند. دکتر سلیمان پناه مفتخر و شاکرند که طی سال های سکونت در شهر مقدّس قم از دروس علمای بزرگ و وارسته فلسفه و عرفان إسلامی استفاده کرده اند. معارف نورانی قرآنی و عرفانی ایی که در اینجا دسترس عموم قرار گرفته است از أنفاس قدسی آن بزرگواران است.
علاوه برمطالعات وتحقیق در فلسفه و عرفان اسلامی، ایشان دارای دکترای جامعه شناسی از دانشگاه U.B.C. کانادا، فوق لیسانس مردم شناسی از دانشگاه تهران، و لیسانس جامعه شناسی از دانشگاه E.C.U آمریکا می باشند. گرایشات معرفتی ایشان در حوزه معارف اسلامی به اندیشه های صدرالمتألهین، و محیی الدین بن عربی است، و در حوزه علوم اجتماعی، به تحلیل های مبحثی و انتقادی فوکو توجه بیشتری دارند. تالیفاتی نیز در مورد اندیشه های جامعه شناختی ابن خلدون، مولانا، و برخی دیگر از اندیشمندان مسلمان داشته اند.
دکتر سلیمان پناه همواره به تدریس اشتغال داشته اند. مدّتی در دبیرستان های ایران، چند سالی در دانشگاه U.B.C. کانادا در زمینه جامعه شناسی در ضمن تحصیل و مباحثات عمومی اسلامی، تا آنکه دست تقدیر چنان رقم زد که فقط به تحقیق و تدریس در زمینه قرآن و اسلام، و عرفان بپردازند. طی این سال های متمادی، دروس متنوعی را برای علاقمندان در حوزه های مختلف ارائه نموده اند، که برخی از آنها عبارتند از:
- تفسیر قرآن کریم
- شرح مثنوی معنوی مولانا
- اسلام و مدرنیته
- حقوق بشر و اخلاق
- خدا در عرفان اسلامی
- ولایت و امامت حضرت مهدی (عج)
- جایگاه شریعت در عرفان
- معاد در عرفان اسلامی
- شرح منازل و مقامات سلوک الی الله
- اندیشه های عرفانی ابن عربی
---
یک بخش مهم از آنچه دراین سایت درحال انجام است، فراهم آوردن سخنرانیهایی می باشد که در بستر عرفان اسلامی ایراد شده است. در این سخنرانیها جنبه های مختلف عرفان اسلامی که قابل استفاده از نظر فردی و اجتماعی است، مطرح شده است. سخنرانیهای موجود بر روی سایت در واقع تلاشی از جانب دکتر سلیمان پناه در این راستا می باشد. هر موضوع بحثی شامل تعدادی سخنرانی است و سخنرانیها شامل موارد زیر می باشند:
1) جزوه هایی که توصیه می شود همراه متن کامل صوتی سخنرانی استفاده شود (برای دروس).
2) برگزیده های تعدادی از سخنرانیها (هر کدام حدود 5 تا 10 دقیقه) که در آنها تلاش می شود بخشهای مهم که بازتاب و اثر بیشتری در زندگی ما دارند انتخاب شده و عرضه شوند.